petek, 20. avgust 2010

semenski krompir..

jaaaaaaaaaaaaaaaoooooooo najraj krompir pobiram. Ja, res..prou unu...z uzitkom se lotim pobiranja, sploh, če je tukšn ku je pr nas. Velikost borovnic namreč. Žan je clu mami hecou, da semenski krompir pobiramo. Naša mati so seveda imeli načrt-najprej ga bomo na kupčke zložl, pol u korolo, pol bomo to korolo na vrh hriba pr nas pelal, potem zložl u žakle in pustl tam. Right. sledil je kmečki upor (mene in Žana) in kr hitr je dojela, da ne bomo kupčkov delal, ker nimamo kj kupčkat. Naš krompir je biu mejhn. Vsi so bli mejhni. Ja kga boš pa pol kupčkov...?:))) uglavnm...ta krompir smo neki cajta že nazaj pobral in danes se je gospa Zdeni spomnla, da bi mela ta krompir ona u kevdru in ne zgorej kot je prvotno misla....pa sva šla. Žani hani in jz žakle krompirja vozt od vrha do dol...Žani je napokov žakl na korolo pol sva pa furala. mau me je zaneslu in vreča krompirja je šla po hribu navzdol (vozila sma odprte zakle krompira)...ker sva se režala ko budale in skrivala pred mat, da njen bio krompirček po hribu leti, niti tuk nisva mela moči, da bi dejansko kj prestregla. In spet....smo pobiral krompir. Ja težka je kmečka. Sploh če si tak talent ku jz al pa Žan:)))

jaaa:)) dans sma šla z Žanom u bolnco mamo Ano obiskat (nc bat, sam na opazovanju je, žile ji bojo mogl širt) in tku prideva tja in mama vsa nasmejana. Po dolgem času je noge ne bolijo tuk in dejansko se je vidlu da se je naspala..spet ga je začela pokat in jz pa Žan si nisva mogla kj da se neb naglas režala, ceprou so zravn ble 2 pacientki, ki sta ble ciz boge. Uglavnm pridemo u sobo in vprašava mamo kaku je...pa ona prav "ej dokler te ne razrezejo je vse ured." zravn pa 2 zenski lezita in ena je brez noge, druga pa po dolgem in pocez razrezana. Sledilo je krohotanje mame Ane in jz pa Žan sva itk planila u smeh...ostalim ni blu smesnu:))))))))

Zdj pa morm pospravlat, itak! sj ni prablem, ker bom zih spet kje zvecer in potem nimam tak slabe vesti, ce sem cez dan pridna...:))) no taku...poslavlam se, poskusam se navadt, da spet zacnem dokaj redno pisat blog, da boste na tekocem ka dogaja..

btw...razmislala sm da bi sla u beograd na fuzbal kvalifikacijsko tekmo od 6.-7. septembra je. Pomoje bi blu čiz noru! sploh če se nas napoka en avto in pičimo dol..na splave, lepa dekleta, poceni pleske in lepote Balkana...uuufffffffffff. Ku pir pa fuzbal sm omenila????:)

sporočte če je kdu za:)

lupčki, pozdravčki, farmerka Teja

Ni komentarjev: