ponedeljek, 15. oktober 2007

ajm bAk:)

heeeej...neki cajt se nismo slisal. ni blu cajta! otroc, pa otroc, pa vikend, pa pol ..ma ubistvu se mi ni dal pisat:) ja pac pride taku. no ka se je dogajal? kate ma jutr rojstn dan, pa se je odlocla, da gre za vikend zurat u edinburgh. in je sla. s frendicami k so ble ucas na faksu skp:) sla je u petk ob 4h popoldne, prsla pa u soboto ob 7h zvecer domu..:) jz pa john sma mela use 3 otroke ceu vikend (drugac sm rekla, da gre lah john kamot z njo zurat, da men ni panike na otroke pazt, ker itk hodjo ob 8h spat) pa je kate rekla, da ona hoce sama zurat:) i wonder why:) no sj...anben na vej:)

vikend sm tak prezvela z otroki. u petk sm jih ceu dan hodla nekam z avtom iskat, nicholasa na fuzbal 10 km stran od tle, puncke sta ble pa u enem zabaviscnem parku za froce k je pa ene 30 km od tle...brez problema sm use najdla..se sama se seb cudm:) no u petk je biu uglavnm vozn, zvecer je pa john za naju narocu fish and chips (ker k sm sm prsla sm uprasala, kaj je tu, ker tega je kr dost tle (tku pogostu prbliznu ku pr nas burek)no in mi je neki opisval pa je reku, da enkat bo pa to narocu. no in je...to je pohana riba pa pomfri:) ubistvu junk food. nch posebnga.

zvecer sva gledala fuzbal pa rugby. in pr fuzbalu so zmagal skoti (kak je biu ponosn:)), pol je pa hotu da pr rugbyu zgubijo anglezi, ker to je blo polfinale svetovnga prvenstva (sj veste, ta fora k pr nas s hrvati..ni vaznu kdu zmaga, vazn da grejo hrvati domu:) no in anglezi so premagal francoze in john je ratu depresiven:)))) hehe..ku bi svojga fotra gledala:)))))))) lol

no sobota je bla na izi, tamale sva pelala na golf na neke ucne ure al ka..zvecer smo gledal filme, pol je pa ze kate prsla, tea time in spanje. nedelja je bla tud v tem stilu...pac malo tle, malo tam..

dans so tamali zacel s solo. oni majo kr po 14 dni frej veckat na let. za novlet majo spt 14 dni frej pa pol za velko noc spet 14 dni. lucky bastards...no in zutri smo hodil do sole, popoldne sm jih sla z avtom iskat, pol sm pa tamale tak zamotla, da smo delal napis za mummy:) napisale smo na velik karton "happy birthday mummy", karton oblepile s skolkam(ki sm jih jz nabrala), pobarvale ozadje z modro tempero..super zgleda. zdj plan je pa tak..zjutrej ko se zbudijo, zbudijo se nicholasa, usak bo meu u rok en balon(smo jih ze napihnli, so spravleni pod postlo) in pol bojo s tem napisom uletel u spalnco in zacel kricat "happppy birthday mummy!!!" kaj bo potem? nevem, lahko da me kate odpusti:)), lahko da me bo samo klela:)), upam pa da bo vesela pa naj se zgodi karkol:)

no dopoldne ko sm mela cas (tamali so u sol od 9h do 15.30), sm sla u tesco (tku k pr nas spar al pa mercator) da nakupm stvari za vecerjo, ki jo bom prpravla jutr kate za njen b-day. no ko sm hotla za sladico nardit pijano nevesto se je zataknil pr sestavinah. nimajo vanilijevga sladkorja, nimajo pecilnega praska, nimajo !!pudinga!!,nimajo arome ruma, ma nch nimajo...ciz sm bla obupana, moj plan se je ciz sesul. trgovka je z mano letala po celi trgovini in iskale sva ko nore te sestavine in pol sm se odlocla, da pac tega ne bom delala. ker ce ti fali vec ko pol sestavin itak nimas kaj pocet. pa se bistvo pijane neveste je puding, tak da...bom pa pripravla "tradicionalno" slovensko vecerjo:) kate je bla navdusena. pridejo se dedek pa babica.

skuhala bom govejo juho (btw-tud govedne nimajo u kosu...niti kosti za u juho, bom pac zreske kuhala:))), no potem bojo goveji zrezki (tisti ko bojo skuhani jih bom mal popekla), tenstan krompir, jurcki u smetanovi omaki, solata + torta ki jo bo prinesla babica:))) (sm hotla bodn nardit, pa tud nimajo ne pladna, ne pecilnega tak da sm tud obupala)

no kak je blo vam pa itk javm...zdle se mi mudi pod tus, pol morm poljakinjo pobrat pol pa piciva na salso...

see ya,wouldn't wanna be ya :))) (to tamale skoz ena drugi nabijata, pa mi je nekak ostal u usesih:)

p.s.zdj ko sm prebrala belo masajko(se prej sm prebrala WIT pa sm vam izpisvala misli), berem knjigo Nejca Zaplotnika - pot(prvi slovenc k se je pospel na mount everest). noro mi je vsec. bolj ko pa bela masajka.

no na koncu prvega poglavja je pesem, ki mi je tko zivljenjska da nimam besed. super je. upam, da bo tud vam vsec...

"Vse je ena sama izginjajoca belina,
le odtenki senc locijo stopinje, kjer sem hodil.
Veter pocasi brise drobne sledi drobnega cloveka,
in ko bom sestopil, jih bo zasul s snegom
in nove poti bodo prekrile spomine.
zati bi rad trenutek se posedel na vrhu
in sam sredi slepecih obzorij prelistal knjigo,
ki jo nosim s seboj.
pred menoj se risejo jasne slike preteklosti,
a se vec je nepopisanih listov,
vmes pa je trenutek, ki ga zivim.
trenutek,ki se je po globoki gazi skusal povzpeti
v nebo,
a je obstal priklenjen na vrhu
in me postavil nazaj na ta svet prazne resnicnosti.
in takrat sem opazil,
da sonce pocasi rdeci kulise mojega odra,
obcutil sem,
kako me mraz grize v roke in noge,
in spoznal,
da se bo treba vrniti in poiskati nove gazi.
Kdor isce cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel,
kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi. "

3 komentarji:

Unknown pravi ...

nč novga...spet sm v ljublan, pač delam neki za faks...sm sam hotla rečt, da mi je čist jasnu zakaj ti je ta pesem tako všeč in si že kr predstavlam o čem govori knjiga...prijetno branje...mej se...

tejcha pravi ...

hej stefkic..najs to hir from ju ajgen:) lepu se mej u ljubljani..mal pa tud lublano pogresam:)

uzivaj*********

Nika pravi ...

tejc..pr men tud nic novga..delam za faks skoz, upam d nam bo ratal it v cetrtek na zakljucek Studentske arene na Razstavisce:) sam itaq ne bo isto, k tebe ne bo..

lep vecer ti zelim, N.