četrtek, 25. oktober 2007

haggis

-se ena tradicionalna skotska jed. ucer za vecerjo smo to jedl in zgleda nagravzno, vendar je zlo okusno. mela sm obcutek da jem krvavice in zgolj iz varnostnih razlogov nisem sprasevala kaka je sestava te mesance (neki zmletga sam nism hotla vedt ka:) kar ne ves, ne boli. je pa res, da te lah ubije:) no pustimo filozofijo. uglavnm blo je okusnu.

dopoldne sem sla spet malo u mesto, sem si ubavla eno lepo majcko za na salso u soboto pa en hud pas:) no sj vem da vas to ne zanima sam sm se mogla pohvalt. aja pa se uhane, pa lip gloss pa..:) pac mi je pasal zapravlat:)

dans po sol sm mogla tamale pelat na balet. prvic sama. jaoooo dobr da je biu Nicholas z mano, ker vijugat tle med ulcam Montroseja pa res ne znam. prispel smo na cilj (pravocasno, kar je quite a miracle) in potem sm pelala nicholasa na fuzbal. ko sva se prpelala do placa, kjer ponavad trenira ni blo nikjer zive duse. jaz in se ena matka smo cakal usak u svojem avtu, otrok pa nikjer. well who knows..baje je trener zbolu. tak da sva se obrnila pa sla. sam to bi mogl vidt. kaka zalost u njegovih oceh. ves navdusen je cakal na svoj fuzbal in u sekundi ga je pobil. ciz. mal sva se cakala u upanju, da se bo kdo prkazu, vendar brez uspeha. no ker je kr sedu pa biu tih (biu tih!! to je neki full narobe ce je Nicholas tih) sm dala vse od sebe da bi ga spravla u dobro volo. sm rekla.."ves ka tamau..ka ce greva namest fuzbala na sladoled" pa je reku.."no ni glih fuzbal, je pa dobra tolazba":))))))))) kaka legenda. no in sva zavila na bencinsko (nisva mela glih dost casa zatu sm ustavla na bencinski, k pol sm mogla ze po tamale) usak zagrabla en sladoled, za tamale sm pa usaki eno cokoladko kupila(sm tocno vedla zakaj). ko sva prsla do tamalih sem rekla "ce se boste hitr oblekle, brez cviljenja in ravsanja, dobi vsaka cokoladco!" ej to bi mogl vidt. jz nism mogla verjet svojim ocem. u minuti!! ampk res u minuti sta ble tip i top zrihtane. ja pa tu je cudez!! dala sm jima cokoladci in sli smo domov. zakaj je to cudez? ker ko smo domov prsli iz sole (predn smo sli na balet) so se oblacile 40 min!! s tem da sm jima jaz zabe na rit vlekla in tiste balet drese..obup!!! pa upitje, pa itak sta se steple umes (se zdj nevem zakaj) in waaaa...kuk energije ti tamali pozrejo, ce nimas cokolade:) (prvic sm jih zdj sama prpravlala na balet). hvala bogu je vsaj nicholas tuk star da se sam oblac za fuzbal. full je pridn. ko miska gre u sobo in se preoblece. tamale so pa zvali. sam nekak sm se naucila da jih krotim. na zacetku k sm sm prsla so skuz neki cmizile.

ko sm jima dala cokoladko, je Nicholas gledu ko polit cucek in ju prosu, ce lahko en ugriz. itak otrok pr petih letih ne pozna besedne zveze "nekaj deliti z nekom" in ufff...kako jih prepricat. spet sm jih okrog prnesla in sicer rekla sem, da je full lepo ce je sestra prjazna do brata, ker pol je tud brat prjazn do sestre (ane Zani Hani?:) no sam to jima se nekak ni potegnil. pa sm sla dalje..okej tle je dogovor. ce boste ve dale nicholasu mal cokolade, sem sigurna, da vama bo potem on dovolu Wii spilat. in itak..pol sta se pa steple zato, ker sta se skregale kera mu bo vec cokolade dala:) jaoooo...no sam na konc ko sm obe pohvalila, da je blo to full lepo od njiju, da sta cokolado delile z bratom sta ble pa srecne. tak rade vidta, da jih nekdo pohval.

drugac pa se neki..uno uprasanje tamale ucer mi zvecer kr ni dalo spat. res ne...zaspala sm sele okol 2h, pa skoz sm se neki zbujala pa oh in sploh. tamali s svojo preprostostjo ucas zadanejo tako bistvo v cloveku, da me kar malo strasi. samo sedaj se pa pocutim mnogo bolje, prebrala sm si (ene 100krat:) eno pesmco, ki mi jo je poslal en prjatu in pa ogledala en video k mi ga je poslala frendica

http://www.youtube.com/watch?v=EBhFV_8RHKU

in ga priporocam vsakemu, da si ga ogleda.

Res je cas, da zacnemo zivet. se vam ne zdi?

1 komentar:

Unknown pravi ...

ja videm da se soočaš z realnim življenjem vsakega človečka...in spoznavaš kruto realen svet...sam teb gre še dober...marsikdo je pravi revček...sej si videla revščino v gani, naravne katasrofe po celem sveti itd...uglavnem biti srečen je nekaj posebenga in če še nisi odkrila kaj boš k boš velika, verjem k boš velika hočeš biti srečna...samo, kdor si želi tistega kar ne more imeti ne more biti srečen...zastaviti si moraš takšne cilje, ki so ti dosegljivi in sreča bo vedno ob tebi...sej vem kaj boš rekla, da če si želiš same dosegljive cilje je vse skupaj dolgočasno...mogoče že, ampak si pa srečen...upam, da boš našla odgovore na vse vprašanja...sam tok, da ti ponoč ne bo dolgčas do 3h...drgač pa se vikend približuje, mi bomo šli na mogoče kej na pijačo, pogrešam te , da bi se ga skup nacedle pa mal pogovorile, sej vem blog pa mail, sam sej sama veš da tu ni tu...lepo se mej uživej s tamalimi...k so nekej posebenga, vsakega starša največje bogastvo...ej ne pa na zdravje...jutr spet ne ajd